Tok Tutan Pratik Salata

TOK TUTAN PRATİK SALATA


1 dilim tam tahıllı ekmekle veya 1 kase çorba ile tüketebileceğiniz bu salata hem gözünüzü hem de karnınızı doyuracak. Yeşil elma ve semizotu sayesinde antioksidanlı, C vitaminli, bağışıklık destekleyecisi ayrıca bol posa ve sağlıklı yağ içeriği ile bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı.

MALZEMELER (3-4 Kişilik)

1 demet semizotu

1 büyük yeşil elma

2 yemek kaşığı iç ay çekirdeği 

1 limonun suyu 

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 yemek kaşığı zeytinyağı 

bir tutam tuz 

üzerine 1 tatlı kaşığı yaban mersini 

 

YAPILIŞI

Semizotunu güzelce yıkadıktan sonra bıçak kullamadan elimizle yapraklarını kopararak hazırlıyoruz. Elmayı yıkadıktan sonra kabuğunu soymadan dilimliyoruz. Elma kesildiği veya darbe aldığı anda kararmaya başlıyor değil mi? Çünkü hava ile temas eden enzimler aktif hale geliyor ve vitamin kayıpları oluşmaya başlıyor.  Bunu engellemek için 1 kaseye limon sıkıyoruz ve dilimlediğimiz elmaları hemen limon suyunun içine atıyoruz, böylece enzim aktivitesini durdurmuş oluyoruz ve vitaminler bize kalıyor. 

Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra;

Afiyet olsun.